Αγωγή υγείας και διατροφικές συνήθειες

          Στην Αγωγή Υγείας και τις Διατροφικές Συνήθειες δίνουμε την ίδια έμφαση όπως και στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

        Τα παιδιά τρέφονται με βιολογική πιστοποιημένη διατροφή... Στο σχολείο μας δεν υπάρχουν μεταλλαγμένα και γενετικά τροποποιημένα φαγητά. Σύμφωνα με έρευνες, το πεπτικό σύστημα ενός βρέφους είναι αποτελεσματικότερο στην απορρόφηση τροφών από ενός ενήλικα. Αυτό κάνει τις θρεπτικές ουσίες να απορροφώνται γρηγορότερα, αλλά καθιστά και το μωρό πιο ευάλωτο στις τοξίνες. . Ο κρατικός οργανισμός ΔΗΩ πιστοποιεί τα προϊόντα μας.

         Για να γίνουν τα αποτελέσματα αυτής της εκπαίδευσης ορατά και να αλλάξουν τα παιδιά διατροφικές συνήθειες, θα πρέπει οι γονείς να μας συμβουλευτούν και να συνεργαστούν μαζί μας.

       Αντίθετα, τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά! Συγκεκριμένα, τα παιδιά αντιλαμβάνονται δύο αλήθειες: μία από τους γονείς τους και μία απ΄το σχολείο. Οι γονείς θα πρέπει να είναι αξεπέραστοι και παράδειγμα των παιδιών τους. Για αυτό, ο σκοπός του σχολείου μας είναι η συνεργασία με τους γονείς και την πολιτεία... Κίνητρο η αγάπη μας για το παιδί. Η ενημέρωση για αυτά γίνεται στις Σχολές Γονέων.

          Chef,  πτυχιούχος εξειδικευμένος μάγειρας στη βιολογική παιδική διατροφή επιμελείται την διατροφή των παιδιών, όπως ατμόβραστα φαγητά, εύπεπτα για τα νήπια. Χρησιμοποιούμε φρεσκότατα υλικά για να εξασφαλίσουμε γεύματα μεγάλης θρεπτικής αξίας. Με θερμιδική μέτρηση των γευμάτων, ατμόβραστα ή ψητά φαγητά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, φρεσκοστιμμένους χυμούς, βιολογικά κοτόπουλα, κρέατα και ψάρια. Σας διαβεβαιώνουμε πως οτιδήποτε βάζει το παιδί στο στόμα του είναι πιστοποιημένο βιολογικά. Ειδική κλινική διατροφολόγος επιμελείται το διαιτoλόγιο προς αποφυγήν "των παχύσαρκων παιδιών", λόγω της μάστιγας των fast food.